Medcos IPL acné / huidverbetering

Medcos IPL huidverbetering - Acné

Acné behandeling met IPL Acné is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. Maar ook volwassenen kunnen er nog last van hebben. Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Meestal vind je acne in het gelaat, de hals en nek. Bij meer uitgebreide vormen zijn ook de borst, rug en schouders aangedaan.


Wat is de oorzaak van acne?

Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.


Acnébehandeling met Medcos IPL

Met de MedCos IPL kunnen vele vormen van acne effectief worden bestreden. Tijdens de behandeling wordt gepulseerd licht van de Medcos IPL door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Door het licht van de MedCos IPL op de huid te richten, wordt de huidbacterie P. Acnes vernietigd. Deze bacterie is met name verantwoordelijk voor het ontstaan van acne. De huid zal tot rust komen en de acne zal zienderogen verminderen. Belangrijk is te weten dat niet ieder vorm van acne behandeld kan worden en dat er na een succesvolle behandeling altijd weer acne kan ontstaan.


Behandelplan

Om het juiste effect te bereiken wordt de behandeling als kuur aangeboden. Een behandeling duurt ongeveer 10-15 minuten en tussen opeenvolgende behandelingen ligt doorgaans een periode van 2 weken. Afhankelijk van de ernst van de acne, wordt bij aanvang bepaald hoeveel behandelingen nodig zijn en welke frequentie het meest optimale resultaat geeft. Dit kan ook vaker dan 1 keer per 2 weken zijn. Dit is onder meer afhankelijk van de locatie en de ernst van de acne. Doorgaans is een kuur van 8 behandelingen nodig voor het gewenste effect.

Maak een afspraak

Samen werken we aan een mooiere en gezondere huid