il viso header

IPL flitsbehandelingen

Wat is IPL?

IPL, een afkorting voor Intense Pulsed Light, is een populaire behandeling die het best bekend staat vanwege zijn vermogen om vasculaire aandoeningen te behandelen, zoals gebroken haarvaten ("spataderen") en bruine vlekken of "ouderdomsvlekken". Een IPL flitsbehandeling stimuleert ook de productie van collageen, wat de huid voller maakt waardoor je een frissere uitstraling krijgt. Hiernaast verfijnt of verstrakt een IPL flitsbehandeling grote poriën. Ook is een IPL flitsbehandeling effectief bij ontharing. Een IPL flitsbehandeling is niet hetzelfde als een laserbehandeling.
IPL flitsbehandeling van de rug

Definitief ontharen

Het noodzakelijke aantal behandelingen van een ontharingskuur en het uiteindelijke reductieresultaat is o.a. naast restrictieve factoren sterk afhankelijk van het soort huid-/haartype en lichaamslocatie. Rode, blonde en grijze haren, alsmede overgangs-/donsbeharing hebben geen pigment en kunnen niet met IPL en/of Laser behandeld worden. Hoewel negroïde huidtypes voor behandeling zijn uitgesloten, zijn de overige donkere/getinte huidtypes wel uitermate geschikt voor IPL en/of Laser behandeling.

MedCos® IPL

Met het innovatieve MedCos® IPL apparaat is het mogelijk om ongewenste haargroei effectief aan te pakken. IPL staat voor hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Zo wordt er met de IPL een lichtflits op de huid afgegeven, waarna dit licht wordt omgezet in warmte door absorptie van het uiteindelijke doelorgaan. Simpel gezegd wordt de haarwortel door de lichtflits vernietigd, waarna er geen haar meer uit kan groeien en waardoor na afloop van een kuur gemiddeld 80-90% haarreductie wordt bereikt. Een IPL flitsbehandeling is ook zeer geschikt voor mannen.

Couperose gezichtsbehandeling

Behandelen van diverse indicaties mogelijk

Naast het definitief verwijderen van ongewenste haargroei zijn ook andere indicaties als acne, couperose, Spider naevi en huidveroudering effectief te behandelen met de MedCos® IPL. Middels een unieke filtertechniek wordt het licht zodanig gefilterd, dat elke indicatie effectief en met de juiste lichtflits kan worden behandeld.

Tegenwoordig vertrouwen wereldwijd duizenden medici en schoonheidsspecialisten op IPL en hebben ontelbare cliënten baat bij de resultaten.

Bel met Brenda voor een afspraak 06-24 54 89 60