il viso header

Harsbehandelingen

Wat is harsen?

Met een harsbehandeling wordt overtollige lichaams- en gezichtsbeharing verwijderd door middel van een kleverige substantie. Behalve met echte bijenhars, kun je bijvoorbeeld ook ontharen met een "hars" die gemaakt is van suiker. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na de harsbehandeling zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien, maar dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je - in tegenstelling tot scheren - na een harsbehandeling nooit harde stoppels zult hebben.

Voordelen van harsen

  • Deze manier van ontharen heeft een langdurig effect en de huid voelt glad aan
  • Door deze methode vaker toe te passen worden de haren minder stug, minder dik en komen in mindere mate terug
  • Doordat de haren opnieuw uit het haarzakje gaan groeien zijn de punten van de haren niet stomp: deze methode geeft minder kans op ingegroeide haren dan bij bijvoorbeeld scheren en hoegenaamd geen irritaties, roodheid of jeuk.

Nadelen van harsen

  • De haargroei zal niet gestopt worden
  • De behandeling kan de eerste keer ietwat pijnlijk aanvoelen, zeker wanneer de haren (vaak door veelvuldig scheren) wat stug zijn
  • Wanneer nog nooit iets aan de haren is "gedaan", zullen zij op bepaalde lichaamsdelen iets aan de lange kant zijn, waardoor harsen als wat meer pijnlijk ervaren kan worden dan bij een vervolgbehandeling.

Bel met Brenda voor een afspraak 06-24 54 89 60